6 april 2013

Rödbetshjärtan - nordiska smaker


En hjärtlig vegetarisk spagettimiddag här om kvällen.

Koka några rödbetor i lättsaltat vatten. Låt svalna, skala dem, skiva dem och ta ut hjärtan med små pepparkaksmått. "Rödbetsresterna" som blir kvar  hackar man smått och rör ner i en mjukost. Vi hade en gräslöksost här. Toppa pastan med rödbetsröran. I denna "snabbrätt" ingick även stekta tunna palsternacksstrimlor, champinjoner, stekta tomater, parmesan, svartpeppar, ärtskott... ja och så var det lite torkade nässlor i pastavattnet. Det var en sån där improviserad middag. Man tycker att man inte har nånting hemma men sen   kollar man skåp och gräver fram några rödbetor, en palsternacka, en näve champinjoner och kommer ihåg ärtskottsodlingen på fönsterbrädet o.sv. Det ena ger det andra. Nordiska smaker blev det - och riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar