8 mars 2014

Hirams frasvåfflor med två sorters sylt





Fick ögonen på våffeljärnet i ett av köksskåpen. Trodde vi hade glömt det på torpet, men där fanns det längst inne på hyllan. Några veckor kvar till våffeldagen (25.3) men våfflor är så gott så det kan man äta ofta! Hirams frasvåfflor fick det bli denna gång och de åts faktiskt med Hirams svartvinbärsylt som vi ännu hade kvar sen höstens syltkok samt med lite äppelmos. Detta våffelrecept är ett recept utan ägg så det passar även äggallergiker.


Hirams frasvåfflor  (ur boken Hirams bästa kokbok)

4 dl vispgrädde
1 dl kallt vatten
1 msk potatismjöl
3 dl vetemjöl
2 msk lättöl
3 msk smält smör
lite strösocker

Vispa grädden lätt, tillsätt vattnet blandat med potatismjöl, mjölet i småportioner, öl, smör och socker. Se till att järnet är varmt och välsmort. Servera genast medan de ännu är frasiga. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar