27 januari 2015

Saperestund, Mojo Rojo och lycka till i Lyon Matti!


Idag hade vi vitkål som Saperegrönsak på jobbet. Flera nya barn i gruppen, och även de nya var så ivriga att undersöka "hemliga grönsaken" i påsen. Efter att bekantat oss med den, åts kålen i skålen med smakbitar upp i ett nafs.

Ikväll ska jag mixa ihop en riktigt god Mojo rojo till potatisen ... blev så inspirerad då jag såg en filmsnutt från Teneriffa för nån dag sedan på tv där de lagade kanariska rätter.

Ingredienser:

Paprikor
Tomater
någon skiva ljust bröd
paprikapulver (rökt)
spiskummin (viktigt!)
vitlök (mycket)
grovt salt (lagom)
chili (lite)
olivolja
vinäger

Mängder? Valfritt, experimentera er fram till bästa smak!

Potatisen får bli hasselback och sen ska vi faktiskt äta en biff. Lyxigt värre så här till vardags.

...och så håller vi förstås tummarna för Matti & co i Lyon -Bocuse d`Or 2015. Imorgon gäller det!


...och härligt GOD blev den, mojon! Lagade rätt mycket
extra så vi kan ha till fisk någon dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar