6 december 2015

Lammbiff på Kohvik Komeet och recept på finska pinnar

Utsikt över operan från Komeet.

Lammfärsbiff med rotsaker som simmar i sås.

Igår blev det en resa med arbetskamrater till Tallinn tur-retur i stormen. I Tallinn en lammbiff på Kohvik Komeet. Ett ställe med fin utsikt och närhet till shopping. Maten helt o.k smakmässigt sätt, goda vackra bakelser fanns där också. Idag på Finlands självständighetsdag kommer här ett recept på:

Finska pinnar
50 g mandelmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör

äggvita
hackad mandel

Mjöl, socker, mandel och rumsvarmt smöret rörs i hop och låt degen sedan vila en stund på kall plats. Rulla degen och forma fingertjocka längder. Pensla med uppvispad äggvita och strö på socker och mandel. Skär i 4 cm långa bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca. 10 minuter.

Ps. Fler restaurangtips i Tallinn hittas under etiketten "Tallinn" i denna blogg.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar